e k k o - Jubileumsutstilling for Egil Storbekken


Ny utstilling åpner 3. september kl. 12!

I år er det 100 år siden folkemusikeren og kunstneren Egil Storbekken ble født. Jubileet markeres både lokalt og nasjonalt med flere konserter, samt denne utstillingen.

Det er ekstra spesielt å vise jubileumsutstillingen på Rørosmuseet da Egil Storbekken tidlig hadde flere samarbeidspartnere fra Røros og Fjellregionen, - bla Henry Solli og Ella Monsen. I 1961 reiste han sammen med folkemusikere, dansere og håndverkere i regionen til Oslo og leide Aulaen for å vise byfolket bygdetradisjoner.Han var i mange år en trofast musiker ved Røros Turishotell, (i dag Røros Hotell AS), - hvor han underholdte til han var langt oppe i åtti årene. Storbekken var en aktiv forkjemper for økologisk landbruk og ble æresmedlem i NØØK. Han var også med som en av flere inviterte av Røros Meieri til prøvesmaking av tjukkmjølka før produksjonen ble satt i gang.

Multikunstneren Egil Storbekken (1911 2002) og hans arbeid, er utgangspunktet for denne utstillingen. Han var en markant komponist og folkemusiker, og levde det meste av livet på Tolga i Nord-Østerdal. Egil Storbekken var også maler, forfatter og kunsthåndverker.

Utstillingens fem inviterte kunstnere arbeider innenfor ulike kunstuttrykk; foto, maleri, skulptur, tekstil og video/performance. Kunstnerne er valgt ut fra at de i sine arbeider og har en visuell forbindelse til Egil Storbekkens uttrykk og mangfoldige liv som kunstner og musiker.

Flere av kunstnerne har en forbindelse til Nord Østerdalen og Røros. Erik Snedsbøl studerte ved kunstlinjen på Røros vgs i 1985-87 og Kjetil Skøien har et nært forhold til Røros da han har et hus der og har tilbrakt mange av sine ferier på Røros.

Utstillingen er tidligere i vår og sommer vist på Tynset og Tolga, og avsluttes på Rørosmuseet med utstillingsperiode 3.september til 16.oktober, 2011. Det er variasjon i hvilke arbeider som vises ut ifra de ulike utstillingsstedene. Lørdag 3. september åpnes utstillingen på Rørosmuseet med musikalske innslag med Gisle Harr, banjo - Eli Storbekken, sang, seljefløyte - Mary Barthelemy, bukkehorn, fløyte - Øystein Olausen, gitar

Kunstere:


SKULPTUR /GRAFIKK / MALERI GISLE HARR

VIDEO/FOTO/INSTALLASJON KJETIL SKØIEN

TEKSTIL KARI STEIHAUG

MALERI CHRISTER KARLSTAD
 
FOTO ERIK SNEDSBØL